29 sep - Aktuellt

Smidda aluminiumfälgar Alcoa wheels

Dura-Bright® EVO, LVL ONE® och Dura-Flange® 

Fälgar Alcoa Wheels är smidda i ett gediget block av aluminium. Med en press på 8 000 ton formas blocket till en fälgform. När fälgen är smidd värmebehandlas den för att uppnå maximal total mekanisk styrka. Alcoa Wheels smidesprocess anpassar aluminiumfibrerna efter fälgens
form, även i det kritiska område där disk och fälgbana möts. Denna process resulterar i fälgar med oöverträffad smidd styrka som klarar de mest krävande testen. Vi är så övertygade om hållbarheten och kvaliteten i våra fälgar att vi ger 5 års garanti med obegränsad körsträcka.

Dura-Bright® EVO

Snygg och enkel att underhålla
Alcoa Wheels fälgar finns att få med patenterad Dura-Bright® EVO-ytbehandling som håller fälgarna glänsande och blanka i åratal utan att de behöver poleras. Underhållet är extremt enkelt tack vare det förstärkta skyddet av den speciella aluminiumytan. Dura-Bright® EVO-fälgar klarar rengöringsmedel från pH2 till pH12.

Dura-Bright® är inte en coating utan en ytbehandling som tränger in i aluminiumet och blir en del av själva fälgen. Den går inte sönder, spricker, flagnar eller fräts bort som konventionella coatings.

LVL ONE®

Fler iögonfallande lösningar
Arconics avancerade LvL ONE®-processteknik resulterar i en glänsande finish. LvL ONE® har en jämnare och mer glänsande yta än Borstad men kräver vanligt underhåll. Om ytan ska glänsa måste den poleras. Trots det är det en snygg fälg som har samma fördelar som andra typer av Alcoa Wheels-finish.

Borstad

Borstad är en lätttunderhållen finish. Borstade fälgar är mycket vanliga i stora fordonsflottor där man ofta byter släpvagn. Borstade Alcoa Wheels-fälgar rostar inte och behöver inte målas om.

Dura-Flange®

Ytterligare skydd för ännu längre livslängd
Dura-Flange®-fälgar har en patentskyddad behandling som ger ett skyddande hölje som minskar fälghornsslitage.
Dura-Flange®-fälgar är de mest lämpliga fälgarna för transport där lasten är tung och kan röra sig vilket leder till att vulsten skaver mot flänsen. Fälgarna har Borstad finish och finns i de vanligaste fälgstorlekarna.

Alcoa wheels – General brochure

Läs mer om de olika Alcoa wheels produkterna.

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Sök