Axlar & Chassi lantbruk

Produkter till lantbruk

Den bästa grunden för en bra skörd. Axelmoduler från BPW.

BPW AGRO Drive

Lantbruk- och industrinäringen ställer höga krav. Därför erbjuder FOMA BPWs lantbruksprogram med ett produktutbud som betyder kompromisslös tillförlitlighet, lång livslängd, säkerhet och robusthet.

Maskiner och redskap inom lantbruksnäringen måste ständig vara redo för de mest skiftande krav. Varierande markförhållanden, ökande hastigheter och höga nyttolaster är de stora utmaningarna på fordonstekniken – utan att körkomforten minskar.

Maskiner och redskap inom lantbruksnäringen måste tåla det mesta såsom växlande laster och varierande markunderlag samt snabbast möjliga förflyttning på landsvägen till nästa arbetsinsats. Några tillbringar större delen av året i maskinhallen, för att sedan under några hektiska veckor under vårbruk eller skördetid användas dygnet runt.

Ingen lantbrukare har råd med ett oförutsett stillestånd. Det är skäl nog att välja kvalitet från BPW. Under mer än 100 år har BPWs produktteknologi stått för kompromisslös tillförlitlighet och säkerhet, hållbarhet och robusthet. BPW erbjuder monteringsfärdiga systemlösningar, på vilka tillverkarna kan bygga sina konstruktioner.

I BPWs axel- och fjädersystem döljer sig seriemässig kvalitet, som bl a omfattar optimalt korrosionsskydd genom KTLZn lackering, överdimensionerade bromsbelägg för längre livslängd, luft-/hydropneumatiska eller mekaniska fjädersystem, axlar med ställbar spårvidd, medspårande/styrbara axlar, reglering av lufttrycket i däcken, axelkroppar med specialprofil med förstärkningar, som erbjuder en klar viktfördel och som är avsedda för högsta belastning.

BPW har utvecklat en hydraulisk drivaxel för jordbrukstrailer som underlättar framkomligheten och förhindrar stopp i backar och på mjuk, löspackad mark.  BPW AGRO Drive håller utrustningen i rörelse även under de allra svåraste förhållanden. Med en knapptryckning kan traktorföraren få extra dragkraft som behövs för att driva utrustningen framåt eller bakåt i kritiska ögonblick.

Principen är enkel – BPW AGRO Drive fördelar den tillgängliga kraften på ytterligare en axel. Dess placering direkt under lasten fördelar vikten väl och låter drivningen övervinna rullmotståndet och driva hela utrustningen framåt.

AGRO Drive erbjuder enorma fördelar. Den nya drivaxeln eliminerar de kostsamma stilleståndstiderna som uppstår när lantbrukarna väntar på idealiska markförhållanden.

En ytterligare fördel med AGRO Drive är de få komponenterna. Underhållsarbete kan utföras och bromsbelägg bytas ut utan att hydraulmotorn behöver tas bort. Bromstrumman tas bara smidigt av från axeln. Investering i en drivaxel kan löna sig, särskilt om man kan eliminera behovet av att köpa en kraftfullare traktor.

Förutom BPW AGRO Drive hittar du i vårt lantbruksprogram: BPW obromsade och bromsade axlar och tappar, BPW medspårande och tvångsstyrda axlar, BPW luftfjäderaggregat, BPW bladfjäderaggregat samt BPW tandemaggregat.

BPW AGRO HUB nu med ett innovativt vågsystem

BPW AGRO Hub ger jordbrukskunder redan idag en exakt överblick över deras körsträckor.

Med en sensor beräknas både den dagliga och den totala körsträckan i timmar och kilometer. BPW har nu uppgraderat AGRO Hub med ett innovativt vågsystem. Tack vare integrering av axellastgivare kan fordonsägare nu inhämta och spara även trailervikten.

Givarna mäter en trailers vikt med en tolerans på bara omkring två procent. Med tanke på att många jordbrukskunder utfärdar viktbaserade fakturor för sitt arbete, underlättar vågsystemet en del arbete.

Genom att analysera data, som normalt visas i ett histogram, kan fordonsanvändning spåras snabbt och exakt. Uppgifterna visas i BPW AGRO-appen (för Android operativsystem), som kan anslutas trådlöst till AGRO hubben och på displayen i fordonet genom ISOBUS kommunikationskanaler.

Downloads

Video