Fjädring

Produkter till släpfordon och påhängsvagnar

BPW ECO Air
Airlight II
SL
BPW W-Boggie
BPW LightTube

BPW luftfjädring skyddar din fordonspark på ett tillförlitligt sätt överallt där du använder den.

BPW ECO Air – ECO Air är den nya generationens luftfjädring, för användning både on- och off-road.

Den ger en viktbesparing på upp till 27 kg för ett 3-axlad axelaggregat. ECO Air har designats från grunden som ett komplett digitaliserat system vilket gör konfigurationen, konstruktionen och produktionen av släpfordon enklare och mer flexibelt än någonsin tidigare. De utbytbara enskilda komponenterna innebär också att underhåll kan utföras efter behov – så att du inte bara sparar vikt utan också minskar extrakostnader. 

En patenterad laserprocess används under produktionen, som för första gången gör det möjligt att kombinera BPW:s typiska klämda och modulära luftfjädring med en rund axelkropp. Detta ger maximal hållbarhet och minskar vikten hos ett treaxlat axelaggregat med upp till 27 kg

Airlight II – Den lätta och robusta luftfjädringen är en riktig allround-komponent: Vare sig det handlar om lättviktsversionen för tank- och silofordon, långslagiga versionen för växelflaks- och megatrailers eller svetsade infästningar och förstärkta fjädrar till timmersläp.

Kostnadseffektiviteten är i främsta rummet – tack vare den underhållsfria fjäderfastsättningen och den höga lastkapaciteten, som kan ökas ytterligare med lättviktskomponenter. Det omfattande modulära systemet kan användas för att konfigurera den idealiska lösningen för alla behov. Den individuella designen för varje användningsområde, med en rad möjliga modulvarianter och det stora utbudet av komponenter, gör denna luftfjädring till en verklig allround-komponent för intervallet 9–12 ton och möjliggör lättast möjliga konstruktion med maximal variation.

SL – Med SL luftfjädring för de tuffaste terrängförhållandena kan du lita på beprövad teknik och luftfjädring med lång livslängd och enastående tillförlitlighet.

Den modulära designen gör den extremt enkel att underhålla och om du behöver uppsöka en verkstad kan du vara säker på att fordonet inte kommer att behöva vara där länge tack vare den utmärkta tillgången på reservdelar.

BPW W-boggier – Byggda för tuff användning i extrema klimatzoner

De robusta och långlivade flerbladiga bladfjädringarna hos BPW W-boggier klarar mycket svåra förhållanden. Om det gäller körning på vägar, grusvägar eller byggarbetsplatser, i arktiskt eller tropiskt klimat – W-boggier har utformats för dubbelaxlar och ger även under mycket besvärliga förhållanden en säker godstransport.

BPW LightTube - Det finns inget lättare

Varje kilo användbar last räknas, särskilt vid transport av vätska och bulkvaror.

Det är därför BPW har utvecklat 2 innovativa lättviktskomponenter, baserade på det moduluppbyggda BPW Airlight II systemet, som ytterligare reducerar den redan låga vikten – utan att kompromissa med stabilitet eller tillförlitlighet.

Med LightTube (länkarm) och aluminiumnav med hög hållfasthet, som båda också kan installeras oberoende av varandra är det möjligt att spara 90 kg per fordon med 3-axlar.

Detta sätter ett nytt riktmärke på marknaden – en modulvikt på mindre än 370 kg. Denna betydande viktfördel leder till lägre bränsleförbrukning, större lastkapacitet och besparingar på ca 900 euro per år och fordon.

Fördelar

  • Du får värdefulla fördelar genom ökad lastkapacitet och minskad bränsleförbrukning
  • Du får bättre komfort tack vare lägre ofjädrad vikt
  • Du får ökad flexibilitet i produktionen tack vare möjlighet att välja Airlight II med bultade främre fästen
  • Man kan spara upp till 900 euro per år och fordon

Vad du behöver veta

  • Den modulära designen underlättar vid montering och underhåll
  • Hjulinställningen kan enkelt justeras genom justerbara främre fästen som standard
  • Fjädringen kräver inget underhåll vid användning on-road (max 9 t)
  • 5 + 3 års ECO Plus garanti med obegränsad körsträcka inom Europa

Downloads