Axlar

Produkter till släpfordon och påhängsvagnar

Stela axlar
Medspårande axlar
Tvångsstyrda axlar
Pendelaxlar
Specialaxlar
TS2 skivbroms
BPW ECO Drum trumbroms

Din verksamhet måste rulla - BPW axlar är den perfekta grunden för det

Dina krav på chassisystemet är individuella, men samtidigt komplexa. BPWs chassisystem innehåller teknik och komponenter, av högsta kvalitet, som har utformats för att passa dina specifika behov.

BPW axlar

Axelkroppen med fabriksinställd toe och camber får din fordonspark att rulla optimalt på vägen. Naven har beprövade, koniska rullager samt ECO Seal navtätning och helsyntetiskt ECO Li Plus fett. Detta möjliggör den förlängda ECO Plusgarantin, 5 + 3 år (onroad) och 3 år (offroad).

Specialtransporter är ingen lätt sak – om du inte kör med axlar med tvångsstyrning från BPW

Speciellt trailers för stora volymer och maskiner behöver på grund av sin längd en avsevärt större kurvradie än traditionella trailerekipage. För att trots det passa in på det normala vägnätet används en styrning som verkar individuellt på alla hjul – tvångsstyrningen. För vissa fordonskombinationer är tvångsstyrningar till och med föreskrivna i lag.

Det bästa på besvärliga underlag – BPW pendelaxlar för tunga transporter

Med pendelaxlar klarar fordon för tunga transporter alla tuffa markförhållanden och besvärlig terräng. Eftersom den mycket flexibla pendellagringen utjämnar ojämnheter i underlaget och på så sätt alltid ger optimal markkontakt och därmed mer säkerhet för förare och last. Med pendelaxlar från marknadsledande BPW dra du dessutom nytta av tillförlitlig, underhållsvänlig och utrymmesoptimerad teknik från våra stora serier.

Standard är inte något för alla – det är bra att det finns måttillverkade specialaxlar från BPW

Där ett vanligt axelsystem inte passar – som till exempel för trailers med stående gods, kabelfordon och biltransporttrailers – krävs en kundindividuell lösning. Inget problem för BPW erbjuder passande chassiprodukter till nästan alla typer av specialfordon. På så sätt tar vi efter önskemål fram en mått tillverkad lösning som uppfyller dina helt speciella krav.

BPW bromsar

BPW skiv- och trumbromsar är specialutvecklade för släpfordon. De är extremt kraftfulla och hållbara samt enkla att underhålla.

Skivbroms – BPW ECO Disc TS2

Det som är nytt är att BPW nu realiserar samma bromseffekt och prestanda med betydligt färre komponenter: ECO Disc TS2 bromsar med ett tryckstycke istället för två som tidigare. Den förskjutna tryckstyckskonstruktionen säkerställer optimal balans mellan krafter och moment på bromsytan.

Den förstärkta beläggplåten för bromsbelägg säkerställer jämn tryckfördelning mellan belägg och skiva. Detta gör att beläggen slits jämnt och därmed får längre livslängd.

Dessutom kan skivorna (22,5”) bytas ut utan att bromsoket behöver demonteras, vilket sparar både tid och pengar i verkstaden.

Trumbroms – BPW ECO Drum

Robust konstruktion som är lätt att serva. Med mer än 11 miljoner sålda enheter över hela världen är BPW-trumbromsen nu förkroppsligandet av en tillförlitlig broms för dragna fordon. Den har satt nya standarder för livscykelkostnader tack vare sin robusta konstruktion och användarvänlighet. BPW´s konstruktörer har lyckats optimera den klassiska trumbromsen ytterligare, vilket resulterar i ECO Drum som erbjuder en betydande viktminskning, förbättrad tätning och minimalt slitage.

Downloads