Stänkskärmar och stänkskydd

Produkter till släpfordon och påhängsvagnar

Istoflex®-stänkskärmar
Greenflex®-stänkskärmar
Sprayflex®-Antispray
Cupflex®-kompositfästen
Topflex®-stänkskärmshållare
Stänkskärmar med vit kant
Plåtskärmar

Stänkskärmar i plast tillverkade för nordiska förhållanden

I FOMAs produktprogram hittar du plastskärmar Istoflex® och Greenflex®, som är två av HBN-Tekniks registrerade varumärken, med överlägsen motståndskraft mot nötning, oljor och vädrets påverkan. De svarta stänkskärmarna finns till alla hjuldimensioner med bredd från 220 mm till 700 mm. 

Stänkskärmarna kan fås med en vit kant som ökar synlighet och trafiksäkerhet. Istoflex® stänkskärm med vit kant har två vita linjer av reflekterande material löpande längs ytterkanten.

Artikelnummer för skärmar med vit kant slutar på …V

Stänkskärmar Istoflex®

Stänkskärmar Istoflex® är tillverkade i ett rågummimaterial förstärkt med polypropylen och polyetylen, en stark kombination som gör att skärmarna behåller sin form även vid temperaturer på upp till +120°C och ner till –40°C.

De svarta stänkskärmarna finns till alla hjuldimensioner med bredd från 220 mm till 700 mm. Skärmarna har perfekt passform med små toleranser och finns som hel- eller halvskärm för såväl singel- som dubbelmonterade hjul.

Skärmens tjocklek är 5 mm med en kanthöjd på 55–70 mm. Skärmarna har justerbar spännvidd ± 50 mm.

Stänkskärmar Greenflex®

Även stänkskärmar Greenflex®  är kända för sin överlägsna motståndskraft mot rivningsskador, UV, oljor och vädrets påverkan.

Greenflex® stänkskärmarna är tillverkade i ett rågummimaterial förstärkt med polypropylen och polyetylen blandat med återvunnet material. Skärmarna behåller sin form även vid temperaturer på upp till +80°C och ner till –30°C.

Skärmens tjocklek är 5 mm med en kanthöjd på 55–70 mm. Skärmarna har justerbar spännvidd ± 50 mm.

Stänkskärmshållare TOPFLEX®

HBN-Teknik har utvecklat och patenterat en integrerad stänkskärmshållare tillverkad av formgjuten komposit (plastmaterial förstärkt med glasfiber) utan några ingjutna metalldelar.

  • Stänkskärmshållare är efter montering justerbar 140 mm
  • Två fästen åtgår per skärm
  • Endast en skruv per fäste behövs
  • Skala på hållaren
  • Passar 40 mm resp. 42,4 mm rör

Stänkskärmshållare MAXFLEX®

Integrerad stänkskärmshållare tillverkad av formgjuten komposit (plastmaterial förstärkt med glasfiber) utan några ingjutna metalldelar.

  • Stänkskärmshållare är efter montering justerbar 140 mm
  • Endast ett fäste behövs per skärm 
  • Skala på hållaren
  • Passar 40 mm resp. 42,4 mm rör

Antispraysystem SPRAYFLEX®

Sprayflex® är ett antispraysystem som effektivt reducerar vattenrök vid regn. Sprayflex återleder upp till 90% av allt vatten tillbaka till vägbanan.

  • Stänkskyddet är godkänt enligt EU-direktiv 91-226-001. För att uppfylla detta direktiv krävs en reducering av vattenröken med minst 70%

Kompositfäste CUPFLEX®

Cupflex är ett fäste av hållbar komposit för stänkskydd Sprayflex.

Fästet har lång livslängd utan korrosion och är slagtåligt även vid extrema temperaturer.

Plåtskärmar

I vårt sortiment finns även den äldre typen av plåtskärmar, med respektive utan gummikant. Skärmarna används i största utsträckning vid renovering av tunga veteranfordon. Förutom hela skärmar till dubbelmonterade 22,5”s hjul finns även halvskärmar med gummikant till singelhjul. Boggi-/trippelskärmar för tvilling- respektive singelmonterade hjul finns med eller utan gummikant.

Hemsida

HBN Teknik A/S (www.hbn.dk)

Downloads