Tillbehör till lätta släp

Produkter till lätta släp

FOMA - Komplett leverantör av tillbehör till lätta släp

Förutom lätta släpvagnsaxlar har FOMA ett stort utbud av tillbehör till lätta släp från ledande tillverkare.
FOMA deltar aktivt i den ständiga utveckling som bedrivs i samarbete med släpvagnstillverkare, branschförbund och myndigheter
(t.ex. Transportstyrelsen).

Hittar du inte vad du söker? Kontakta vår försäljningsavdelning.

Produkter

Stödhjul

Påkoppling och förflyttning av ditt släpfordon blir betydligt enklare med ett bra stödhjul. I vårt sortiment hittar du stödhjul för släpvagn, båttrailer, hästtrailer och biltransporttrailer med både plast- och plåtfälg.

FOMA har olika varianter av stödhjul med maxbelastning från 150 till 500 kg. Vi har även reservhjul i olika utföranden. 

Stödhjulet som visar kultrycket
I vårt sortiment hittar du bl a stödhjul som visar trycket på kulan. När stödhjulet belastas kan man läsa av antal kg på en skala på från 25–125 kg som motsvarar trycket på kulan.

Stödhjulet har en fjäderfunktion som ger en bättre komfort, när man rangerar avkopplad vagn. Stödhjulet är enkelt att eftermontera på alla husvagnar och släp.

Stödben

Stödben är viktiga för din husvagns och släpvagns säkerhet. De hjälper till att stötta och stabilisera ditt släpfordon. 
Vi har ett stort utbud av traditionella stödben med eller utan manuellt vev.

Kulkopplingar

Oavsett du behöver dra en båttrailer, släpvagn eller husvagn bakom bilen, är kulkopplingen en av de viktigaste komponenterna. Det är den delen som håller samman dragfordonet och trailern och därför finns det regler och krav på kopplingsanordningar.

Vanligtvis brukar man behöva en koppling som klarar av vikten på släpet. Man brukar dela upp kopplingar i olika viktklasser. FOMA har olika modeller av kulkopplingar till de flest förekommande fabrikaten för totalvikter upp till 3500 kg.

Vi erbjuder bara kvalitetsprodukter från kända varumärken som Winterhoff, BPW och WAP. Sortimentet omfattar kulkopplingar som passar 50 mm och 60 mm dragkula och de olika modellerna finns i både plåt samt gjutna.

Säkerhetskopplingar

I vårt sortiment hittar du säkerhetskoppling WS 3000 från Winterhoff.

Winterhoff WS 3000
Winterhoffs välkända säkerhetskoppling WS 3000 har enhandsfattning för alla funktioner. Koppla till / koppla från, stabilisera / destabilisera samt säkra / osäkra – allt sker med samma grepp.

En extremt slimmad konstruktion ger större rörelsefrihet mellan handtag och påskjutsbroms samt mera plats kring dragkulan.
WS 3000 har utökat skydd för ben och stötfångare.

WS 3000 kan utrustas med stöldlås som är testat och godkänt av Stöldskyddsföreningen.

Kontakter & Spiralkablar

Kontakter
Hos oss hittar du 7- och 13-poliga släpvagnskontakter. Merparten av alla lätta släp har den 7-poliga släpvagnskontakten och därför saknar backljus. 

Spiralkablar
Hos oss hittar du spiralkablar med 7- eller 13-poliga kontakter. Kablar har längd 1,5 m samt 3 m.

Lastnät

Professionellt släpvagnsnät i kraftigt utförande med maskstorlek 45x45mm och elastisk gummilina som hindrar att föremål ramlar ut under transport.

Slitstarkt och flexibelt
Lastnätet är tillverkat i polypropylen som garanterar flexibilitet och smidighet men även att nätet behåller sin styrka vid kyla. Våra nät anpassar sig automatiskt efter lastens utformning och även efter volymändringar mellan olika laster.

Enkelt att använda
Nätet monteras snabbt och enkelt i släpets befintliga bindkrokar. Lastnätet har förstärkt ytterkant med en vit sydd kantlina. Det har även en gummilina runt ytterkanten för att underlätta fästning av nätet.

Val av storlek
Nätet bör gå en bit utanför lämmarna/kanterna på släpet. Ett bra riktvärde är att ta släpets totala yttermått och lägga till 20 cm i vardera riktning.

Downloads