Däck & Fälg till lätta släp

Produkter till lätta släp

Vi hjälper dig att hitta rätt delar till din husvagn, trailer eller släp

FOMA har brett sortiment av aluminiumfälgar, stålfälgar, däck och även kompletta hjul av hög kvalitet. 
Hittar du inte det du söker, kontakta oss.

Fälgar

Aluminiumfälgar är smidda vilket gör att de är mycket starkare än vanliga plåtfälgar. Detta innebär att de klarar högre belastning än stålfälgar innan de deformeras.

En annan fördel med aluminiumfälgar är att de är lättare än plåtfälgar, vilket ger ökad lastförmåga. Den lägre vikten innebär minskat slitage på chassi, fjädring och stötdämpare samt blir bränslebesparande.

Aluminiumfälgar ger bättre kylning till bromsarna som i sin tur kortar bromssträckan men även ger bättre köregenskaper. Aluminiumfälgar ger ett snyggare intryck, de är korrosionsresistenta och dessutom 100% återvinningsbara.

Hos oss hittar du olika modeller av aluminiumfälgar i storlekar från 13″ – 15″.

Med aluminiumfälgar TR7 Hyper Black får din vagn ett modernt utseende.
TR7 HyperBlack är en iögonfallande aluminiumfälg som finns i 14″ och 15″ för 4 och 5 bult. Tack vare en speciell finish har fälgen en färgskiftande effekt, som går från krom till svart, beroende på betraktarens vinkel.

TR7 fälgar uppfyller högt ställda krav på design och funktion.

Plåtfälgen är oftast lite billigare och väldigt robust. För dig som ofta kör på oasfalterade vägar är plåtfälgen att rekommendera. Hos oss hittar du olika modeller av plåtfälgar i storlekar från 13″ – 15″.

Vi har olika tillbehör till däck och fälg, bl a runda och koniska hjulskruvar, ventiler som används vid däckmontering samt navkåpor till aluminiumfälg.

Designa era egna navkåpor

Kontakta oss så tillverkar vi din egendesignade navkåpa precis som du vill ha den, exempelvis med företagets logotyp.

Minimikravet för beställning av egendesignade navkåpor är 100 st.

Är du osäker på vilka däck du ska ha till husvagnen eller släpet? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt däck.

Det finns många olika däcktyper och det kan vara svårt att välja. Lastbärigheten är en viktig faktor, också var och när du kör. Oftast behövs det också ett lite högre däcktryck om du lastar lite tyngre.

Om du kör på vintern är det viktigt att däcken på släpet fungerar ihop med bilens däck. Om du har dubbdäck på bilen så måste du ha dubbdäck på släpet också. Om du har friktionsdäck på bilen så går det att ha antingen friktionsdäck eller dubbdäck på släpet.

Downloads