Däcktrycksövervakningssytem BPW AirSave

Foto BPW AirSave monterad på släp

Produkter till släpfordon och påhängsvagnar

AirSave för släpfordon och påhängsvagnar

AirSave för specialfordon

Illustration BPW AirSave monterad på en rund axel
Illustration med BPW AirSave monterad på 3-axlad släpvagn

BPW AirSave är ett däcktrycksövervakningssystem som automatiskt reglerar lufttrycken i däcken

Forskning visar att orsaken till 32 procent av lastbilarnas totala stilleståndstid är relaterade till däckproblem. Med detta i åtanke har BPW utvecklat ett revolutionerande system, BPW AirSave, som automatiskt reglerar lufttrycken i däcken och ökar därmed trafiksäkerheten, sparar bränsle och minskar CO²-utsläpp.

Det automatiska systemet, som passar både för transportföretag, åkerier men även för specialfordon, minimerar risken för däckhaverier och förhindrar därmed olyckor och driftstopp.

BPW AirSave är en helt självstyrande lösning som enkelt kan monteras och eftermonteras med minimal insats. Det finns dock ett krav på att axlarna måste vara förberedda för AirSave, från fabrik. Systemet genererar själv ström till LED-indikatorn.

Hur fungerar BPW AirSave?

Systemet övervakar kontinuerligt däckens kalibreringstryck. När lufttrycket minskar i något av däcken, börjar en LED-indikator att blinka och informera föraren om problemet.

Med hjälp av en tryckstegrare fyller systemet automatiskt på med luft  (från fordonets lufttank) och reglerar lufttrycket i däcket. Däcket fylls på med luft genom en speciell anslutning som monteras inuti axeln.

BPW AirSave hjälper till att upptäcka smygande luftförluster innan de hinner störa din verksamhet. På så sätt kan föraren i god tid köra till en verkstad istället för att behöva stanna på motorvägen.

BPW AirSave består av en elektronisk kontrollenhet och en tryckstegrare, som är inställd på 9,1 bar (men går att justera manuellt), samt ett axelkit bestående av en navkåpa, kopplingar och LED-indikator.

Bild på BPW AirSave kontrollbox
Elektronisk kontrollenhet
Bild på BPW AirSave kit
Axelkit bestående av navkåpa, kopplinar och LED-indikator

Varför skall du investera i BPW AirSave?

  • Tack vare rätt däcktryck kommer du minska dina driftskostnader, inte bara genom minskat däckslitage och jämnare bruk, vilket säkerställer bättre prestanda och längre livslängd på fordonets däck utan också genom optimal bränsleförbrukning.
  • BPW AirSave förbättrar din trafiksäkerhet och ökar din körkomfort. Korrekt däcktryck säkerställer tillräckligt väggrepp, särskilt vid kurvtagning, optimerar bromssträckorna och förhindrar smygande luftförluster som kan leda till potentiella däckexplosioner.
  • Med BPW Airsave slipper du oplanerade stopp och får möjlighet till en optimal serviceplanering
  • Tack vare rätt däcktryck minskar även fordonets påverkan på miljön som genom optimalt rullmotstånd  begränsar koldioxidutsläpp.
  • BPW AirSave är enkel att montera och kräver litet underhåll
Däck med monterad BPW AirSave

BPW AirSave Besparingskalkylator

Med BPW Besparingskalkylator kan du enkelt analysera hur snabbt
du får tillbaka din investering i BPW AirSave.

Däcktrycksövervakningssystem AirSave från BPW överträffar den nya UN / ECE R 141 standarden

Från och med juli 2022 gäller UN / ECE R 141 föreskrifter för alla nya fordonstypgodkännanden, och från och med juli 2024 kommer däcktrycksövervakning att vara obligatorisk för alla nyregistrerade släpfordon:  där automatisk detektering av tryckförlust, varning till föraren och svarstiden för ett däcktryckskontrollsystem är exakt definierade.

Med AirSave överträffar BPW specifikationerna i den nya standarden, till exempel genom trådlöst nätverk med telematiksystemet från idem-telematik: Föraren kan varnas om däcktrycksförlusten med hjälp av en smartphone-app, samtidigt som vagnparkschefen eller avsändaren informeras i realtid.

Downloads med BPW AirSave

Produktvideo

BPW AirSave är ett system för släp- och påhängsvagnar som automatiskt reglerar lufttrycken i däcken.

Denna video visar montering av BPW AirSaves rotor och slangar.