Om Alcoa® Wheels​

Produkter från Alcoa® Wheels​

Dura-Bright® EVO
LvL ONE®
Borstade

Ultra ONE®
Dura-Flange®
WorkHorse®


Alcoa® Wheels – Fälgar du kan lita på

Howmet Aerospace är en ledande tillverkare av aluminiumfälgar. Alcoa® Wheels varumärke, som tillhör Howmet Aerospace, erbjuder smidda aluminiumfälgar av flera olika mått, från 17,5”/19,5” till ett omfattande sortiment av 22,5”-fälgar. Alcoa® Wheels fälgar är de första aluminiumfälgarna som testats och godkänts av alla europeiska lastbils- och busstillverkare.

FOMA är sedan den 1 april 2015 generalagent för Alcoa® Wheels fälgar till tunga släpfordon, lastbil och buss.

Alcoa® Wheels uppfann den smidda aluminiumfälgen 1948. Alcoa® Wheels fälgar tillverkas i en högt automatiserad toppmodern fabrik enligt en speciell smidesprocess som utformats av Alcoa®.

2016 delades upp Alcoa® i två toppmoderna företag: Alcoa Inc. och Arconic Inc. Alcoa® Wheels blir ett produktmärke hos Arconic och tillverkas av Arconic Wheel and Transportation Products.

2020 separerades Arconic Inc. i två oberoende, börsnoterade företag – Howmet Aerospace Inc. och Arconic Corporation. Alcoa® Wheels blir ett varumärke som tillhör Howmet Aerospace och som tillverkas av Howmet Wheel Systems i deras högautomatiserade och toppmoderna fabrik i Ungern.

Alcoa® Wheels aluminiumfälgar är smidda ur ett stycke aluminium, utan svetsfogar. Smidda aluminiumfälgar är upp till 50% lättare än stålfälgar. Alcoa® Wheels smidda aluminiumfälgar är korrosions-resistenta och klarar enkelt de svåraste testerna. De är dessutom exceptionellt starka och hållbara.

Alcoa® Wheels Fleet Service Center

Alcoa® Wheels Fleet Service Center är ett initiativ som tagits av Alcoa® Wheels Products Europe och som riktar sig till ägare av fordon och fordonsparker. Centret ger direkt service, teknisk hjälp och stöd efter köp till ägare av fordonsparker.

Centret kan kontaktas för:

– Teknisk- och eftermarknadsstöd
– Underhåll och rengöring av Alcoa® Wheels fälgar
– Information om Alcoa® Wheels relaterade produkter och tillbehör

Klicka här för att komma till Alcoa® Wheels Fleet Service Center.

Alcoa® Wheels Calculighter

Med ROI-kalkylator kan du enkelt analysera hur snabbt du får tillbaka din investering i Alcoa® Wheels fälgar. (öppna med Internet Explorer)
Genom att byta från stål till Alcoa® Wheels fälgar kan du enkelt spara upp till 47 % i vikt, beroende på fälgstorlek. Alcoa® Wheels fälgar är dessutom snygga och enkla att underhålla.

Alcoa® Wheels Dokumentation

Här hittar du samtliga dokument och filer från Alcoa® Wheels för nedladdning.

Teknisk information

Returförfarande

Alcoa® Wheels Europe sociala medier


Facebook


Youtube

Hemsida

www.alcoawheels.com/europe/sv

DownloadsKontakta oss