ePower – ny axelmodul från BPW

ePower – ny axelmodul från BPW

ePower är en ny axelmodul utvecklad av BPWs ingenjörer som återvinner energi när släpfordonet är i rörelse, vilket möjliggör en koldioxidneutral och tyst strömförsörjning till kylaggregat för temperaturreglerande transporter.

Kyltransporter spelar en avgörande roll för att säkerställa att bl.a. mat och medicin når sina destinationer i gott skick – men de måste också uppfylla höga krav på hållbarhet och energieffektivitet. Därför har BPW och Thermo King – två ledande företag inom transportbranschen – gått samman för att skapa en banbrytande lösning för klimatsmarta kyltransporter.

BPW ePower är en elektrisk axel som omvandlar hjulens rotation och retardation till energi som lagras i ett batteri. Denna el driver sedan kylaggregatet utan att behöva använda en dieselmotor. Detta gör att du kan kyla dina varor på ett miljövänligt och tyst sätt, oavsett om du kör eller står stilla.

ePower genererar tillräckligt med ström för att batteripaketet ska kunna driva kylaggregat i upp till 8 timmar på batterireserven med 38 kWh batteri.

Thermo King trailer med BPW ePower axel

BPW ePower - Den perfekta alliansen för klimatneutrala kyltransporter

Med ePower som kärnan har Thermo King utvecklat en ny generation av kylaggregat som är helt elektriska och som har noggrant testats i de första testfordonen. Dessa kylaggregat bygger på ett modulärt koncept som möjliggör anpassning till typer av kyltransporter – allt från stadstrafik till fjärrdistribution.

Dessutom kan alla komponenter smidigt integreras i Thermo Kings produkter och BPWs chassisystem och kan monteras på befintliga släp, oberoende av lastbilen. Detta gör att kyltransporterna kan bli tystare, renare och smartare tack vare ePower.

ePower axel består av två generatorer som ger dubbel effekt. Intelligent energihantering säkerställer att generatorerna arbetar optimalt och kylsystemet har alltid tillgång till tillräckliga batterireserver – även vid långa resor eller i trafikstockningar.

Fördelar med ePower

 • Tillförlitlig och oberoende strömförsörjning för elektriska system
 • Sparar bränsle
 • Minskar CO2 utsläpp – upp till 10 ton per år och släpfordon, beroende på användning och utrustning
 • Intelligent energihantering och effektiv drift
 • Två generatorer för dubbel effekt och mer tillförlitlighet
 • Flera driftlägen för optimal anpassning till respektive körsituation
 • Luftkyld
 • Ger snabb ekonomisk vinst
 • Europeisk service och tillförlitligt underhåll tack vare omfattande verkstadsnätverk


BPW ePower är
en generatoraxel som
med hjälp av intelligent
styrning producerar el
vid körning
> 15 km/h

Produktdetaljer

Likt en cykeldynamo omvandlar ePower hjulens rotation till energi och lagrar den tillfälligt i ett batteri innan den matas in i systemet efter behov. Retardation (dvs. inbromsning) återvinner också förlorad energi.

Energin återförs till systemet, med en viktig skillnad, att systemet inte leder ström förrän den slås på av omvandlaren. Dessutom ger de två generatorerna endast den mängd energi som verkligen krävs vid varje tillfälle.

Teknisk specifikation

 • Monteras alltid som axel nr 2 på en 3-axlig konfiguration
 • Hybrid- eller helelektrisk drift. 4 valbara driftlägen
 • Genererar tillräckligt med ström för att driva kylaggregat i upp till 8 timmar med ett 38 kWh batteripaket
 • Laddningstid: 0-80% 1 timme. 0-95% 1,5 timme
 • Livslängd batteri ~ 10år
Trailer Innovation pris 2023

Samarbetet mellan BPW KG och Thermo King ledde till ett Trailer Innovation pris 2023 i kategorin ”Miljö”.


På bilden t.v. Tore Bakker, General Manager Trailer Solutions & Mobility Services, BPW Bergische Achsen; t.h. Dwayne Cowan VD, Thermo King.

Downloads

Relaterade Nyheter