Det nya intelligenta chassit BPW iC Plus

Det nya intelligenta chassit BPW iC Plus

Marknadslansering av BPW iC Plus axlar för axellast på 9 ton

Framtidens släpfordon använder sensorer för övervakning av viktiga chassikomponenter och för identifiering av potentiella fel för att optimera underhåll och minska stilleståndstider.

Snart kommer de fasta underhållsintervallerna och körsträckan inte vara den enda avgörande faktorn vid underhåll av släpvagnschassier, utan även sensorer och intelligenta algoritmer kommer spela stor roll.

Intelligenta chassin möjliggör behovsbaserad vagnparkshantering och förebyggande underhåll. På så sätt kan operatörer enklare få all information som är viktig för att effektivt kunna bedriva vagnparks­ar­bete.

iC Plus i kombination med telematikplattformen cargofleet 3 minskar risken för stillastående fordon och bidrar till sänkta underhållskostnader. Automatiska varningar ger en bättre chans att i god tid identifiera möjliga problem.

Fas 1 i marknadsinförande av BPW axlar med iC Plus

Skivbromsaxlar med övervakningssensor på bromsbeläggen

Alla BPW iC Plus axlar kommer att vara fabriksutrustade med bromsbeläggets övervakningssensor. I det första steget består BPW iC Plus av 9-tons axlar med skivbroms, bromsbeläggets övervakningssensor och idem telematics Gateway Basic.

Med BPW iC Plus kan du dra nytta av det mångsidiga och bekymmersfria släpfordonsägandet:

Förutom displayen för fordonslast och axellast kan du också få information om släpfordonets bromsprestanda. Underhållskalender och digitaliserade meddelanden om möjliga problem hjälper dig att identifiera och fixa problem innan de blir till fel som kan kräva större reparationer och längre stilleståndstid.

Fördelar med BPW iC plus

Tidsbesparande
Med iC Plus kan fordonsoperatörer och verkstadsansvariga dra nytta av mer anpassad underhålls- och reparationshantering för hela vagnparken för att minska verkstadsbesöken och stilleståndstiderna.
Underhåll endast vid behov
Förutom att effektivt schemalägga regelbundna underhållsintervaller kan du genom användning av AI-assistenten i den digitala underhållskalendern för cargofleet 3, planera in förebyggande underhåll. Då kan man förutsäga när något riskerar att gå sönder, beställa reservdelar i tid och undvika stora kostnader på grund av stilleståndstid.
Inga fordonshaverier
De intelligenta iC Plus axlarna och förebyggande underhåll minimerar oplanerade driftstopp och haverier.
På så sätt kan fordon utnyttjas på ett bättre och effektivare sätt.
Reducerar kostnader
Kostnader för underhåll och reparationer kan övervakas och optimeras på ett tillförlitligt sätt av iC Plus med statusövervakning. Allt detta kan hjälpa till att undvika haverier.

Extra funktioner

TC Trailer Gateway
TC Trailer Gateway Basic är en modulär telematiklösning ansluten till ditt fordons EBS. Den använder AI och algoritmer för insamling och bearbetning av data som överförs via ett öppet gränssnitt.

Cargofleet 3
Cargofleet 3 är en allt-i-ett-telematikportal som visar alla insamlade fordonsdata. Logistik- och fordonsprocesser kan hanteras effektivt med hjälp av riktad AI-assisterad reparations- och underhållskalender.

BPM
Intelligent algoritm beräknar bromsprestandan baserad på tidigare insamlade data och ger information om släpfordonets bromsbeteende.
Brake pad sensing
Övervakningssensorer hjälper dig att beräkna när bromsklossarna närmar sig slitagegränsen. Det innebär mest kostnadseffektiv användning av bromsklossar som förhindrar att de byts ut för tidigt eller för sent.
TPMS / TPRS
BPW TyreMonitor (TPMS) består av individuella sensorer som kontinuerligt övervakar däcktrycket.
Om däcktrycket sjunker pumpar AirSave Tire Pressure Refilling System (TPRS) luft på ett tillförlitligt sätt. Båda tjänsterna ingår, endast hårdvaran måste köpas till.
Axellastdisplay
En axellastdisplay visar den aktuella belastningen på axlarna och hjälper till att säkerställa att fordonet används effektivt. Den förhindrar överbelastning som kan orsaka skador och olyckor.
Digital underhållskalender
Digital underhållskalender hjälper dig att planera och genomföra regelbundet underhåll av din vagnpark. En underhållskalender innehåller information om när olika delar behöver kontrolleras, bytas eller justeras och hanteras direkt i cargofleet 3-portalen. Här kan fordonsoperatör se all fordonshistorik och kan enklare planera underhåll.

Tillgängliga axelvarianter i fas 1

BPW iC Plus finns för alla 9-tons moduler med luftfjädring ALII eller ECO Air med skivbromsar.

Från och med Q4/2023 kommer BPW iC Plus finnas tillgänglig även för 9-tons trumbromsar.

Bra att veta:
Man behöver bara köpa serviceappen en gång tillsammans med TC Trailer Gateway Basic iC Plus från idem telematics.

Downloads med BPW iC Plus

Besök BPWs hemsida för mer information om iC Plus

Video

Relaterade Nyheter